יום חמישי, 26 במרץ 2015

כדורי שוקולד עם גרסה כשרה לפסח

בא לכם קינוח שוקולדי טעים, קל להכנה, עם מרכיבים פשוטים וללא  אפייה שאפשר להכין גם בפסח? אז בלי הרבה קשקושים, קבלו אותם. כדורי שוקולד וגליל / נקניק שוקולד בשתי גרסאות: לפסח ולשאר ימות השנה, שאפשר להכין בכיף גם עם הילדים. זו גם דרך נהדרת להעסיק אותם בחופשה מעבר לאימון שרירי האצבע בהחלקה על מסכי מגע...
את המתכון יצרתי במיוחד לפסח, לגרסה לשאר ימות השנה שימו לב להערה בתחתית העמוד.

מתערובת כדורי השוקולד תוכלו להכין גם בסיס נהדר לעוגות. אני הכנתי אתה עוגת שכבות מוס משגעת כשרה לפסח.

*חשוב: להכנת בסיס לעוגה יש בהמשך רשימת רכיבים נפרדת עם כמויות שונות!

**שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (ולא לכפות מדידה).

מרכיבים לכדורי שוקולד:

1.5 כוסות קמח מצה (בפסח) / 250 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
1/2 כוס מים/חלב צמחי
1 כוס סוכר (לכדורי שוקולד אפשר גם 3/4 כוס)
3.5 כפות (ביתיות) מלאות קקאו
3 כפות שטוחות (ביתיות) שמן קוקוס (כ-30 גרם) או 45 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה
כפית תמצית וניל (אופציונלי)
קורט מלח



מרכיבים לבסיס כדורי שוקולד לעוגה:

1.5 כוסות קמח מצה (בפסח) / 250 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
1 או 1 ורבע כוס מים/חלב צמחי 
1 כוס סוכר (לא להפחית)
3.5 כפות (ביתיות) מלאות קקאו
3 כפות שטוחות (ביתיות) שמן קוקוס (כ-30 גרם) או 45 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה
כפית תמצית וניל (אופציונלי)
קורט מלח

לציפוי כדורי השוקולד (לבחירתכם): 
שבבי קוקוס טחון, סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, קקאו, אבקת סוכר.
איך מכינים?

1) בסיר בינוני על אש קטנה מחממים מים/חלב צמחי, קקאו וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר (לא להגיע לרתיחה). מוסיפים שמן קוקוס/מחמאה, מלח ושוקולד מריר שבור לקוביות ומערבבים היטב עד להמסה וקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהאש.
2) מוסיפים לסיר את קמח המצה/פתי בר מרוסקים ואת תמצית הוניל (לא חובה) ומערבבים היטב לאיחוד החומרים. נותנים לתערובת לנוח קצת להתגבשות.
3) אם יש צורך, מכניסים למקפיא לכ-15 דק' להתייצבות.
4) מעצבים את התערובת באחת הדרכים הבאות:

כדורי שוקולד
בידיים רטובות יוצרים כדורים הדוקים. מגלגלים כל כדור בציפוי הרצוי, מניחים במנג'טים ושומרים בקופסה סגורה במקרר / במקפיא. מגישים מהמקרר.
גליל / נקניק שוקולד
פורסים נייר אלומיניום או ניילון נצמד על משטח עבודה. אפשר לפזר על הנייר/ניילון שבבי קוקוס. בידיים רטובות יוצרים מתערובת השוקולד גוש מאורך ודחוס בצורת גליל / נקניק ומניחים על הנייר/ניילון. ממשיכים לגלגל על גבי הנייר/ניילון להידוק ושיפור צורת הגליל. עוטפים בנייר/ניילון ומכניסים למקפיא לכ-30 דק' להתייצבות. פורסים לפרוסות. מגישים מהמקרר.
ניתן לשמור במקפיא זמן ממושך כגליל ובכל פעם שמתחשק משהו מתוק פורסים כמה פרוסות שרוצים ומתפנקים :)
חיתוכיות ריבועי שוקולד
מניחים נייר אפייה בתבנית/קופסה מלבנית, משטחים עליו את התערובת ומהדקים היטב. ניתן לפזר למעלה שבבי קוקוס/אגוזים/שקדים/בוטנים ומה שתרצו. מכסים ומכניסים למקפיא לכ-30 דק' להתייצבות. חותכים לריבועים. שומרים בקופסה סגורה במקרר/במקפיא. מגישים מהמקרר.

גיוונים:
לפי טעמכם ניתן להוסיף לתערובת: שבבי שקדים, בוטנים, פיסטוקים, מיני אגוזים גרוסים (מלך, קשיו, פקאן, לוז, מקדמיה, ברזיל וכד'), זרעים (שומשום, פרג, חמנייה, צנוברים וכד'), גרידת תפוז ועוד.

גרסה רגילה לשאר ימות השנה:
לגרסה שלא לפסח החליפו את קמח המצה ב-250 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים והפחיתו מכמות הסוכר שבמתכון (יכולה להספיק כחצי כוס סוכר במקום כוס).


חג פסח שמח ומתוק! :-)
כשר לפסח, כשר פרווה, כדורי שוקולד כשרים לפסח, כדורי שוקולד טבעוניים כשרים לפסח, טראפלס טבעוני, טרפלס טבעוני לפסח, טראפלס פרווה לפסח, מתכון קל להכנה, ללא אפייה, בסיס כדורי שוקולד, עוגת כדורי שוקולד טבעונית לפסח, גליל נקניק כדורי שוקולד טבעוני, ללא חלב, ללא ביצים

2 תגובות:

  1. כוס וחצי מצה ,זה גם 250 גרם כמו הפתי בר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאת,
      האמת שלא בדקתי כמה גרם יוצא קמח המצה,
      אלא שמדדתי ע"י כוס מדידה בלבד.
      נופר

      מחק